האם מדובר בתקדים או לא? עזרה !

24.31K צפיות
0 Comments

בתיכון חקלאי ברנקו וייס בפרדס חנה כרכור , נודע לי כי מועסקת דוברת מטעם בית הספר. לפי מה שנמסר מיו״רית ועד ההורים כנראה שהמשכורת שלה משולמת מתקציב כלשהו שאינו כספי תשלומי הורים. האם זה מותר ? האם יש תקדים לזה בבית ספר אחר?

עינב לוביץ׳ מצרפי ענה: פברואר 11, 2018
נועם(אנונימי) 0 הערה

תקציב המדינה מוגבל, זה כסך שמיועד לפעילות בית ספר שמופנה לסעיף לא קיים ולכן מכיוון שאין בעולם “יש מאין” זה מגיע על חשבון שרות אחר שהילד לא מקבל

נועם ענה: פברואר 11, 2018
משה(אנונימי) 0 הערה

דווקא ענו לכם יפה מאד.

אם אין שורה כזאת בספר התקציב ובפועל קיימת פונקציה כזאת בארגון שלא מתנדב אלא מקבל שכר זה חייב לבוא על חשבון משהו אחר כי מדובר על משק סגור

אז אם יש מימון לדובר זה כפשוטו על חשבון שרות אחר שהייתם צריכים לקבל ואינכם מקבלים

זה אומר שייתכן ויכלו הילדים שלכם ללמוד עוד שעה של מתטמטיקה עוד שעה של מחנך אולי עוד טיול, סיור מדעי, וכו’… משהו נפגע כי עדיין לא המתיאו ” יש מאין” במדינת ישראל

משה ענה: פברואר 8, 2018
שושנה(אנונימי) 0 הערה

בית הספר הוא ציבורי, כללי ואינו פרטי.

בית ספר לא יכול להחזיק דובר. בית ספר יכול להעסיק רק אנשי חינוך שנותנים שרות ישירות לתלמידים ואנשי מנהלה שתומכים בהתנהלות היומיומית של בית הספר כמו שמירה, נקיון, ספריה, הנהלת חשבונות, אחראי מעבדה, אחות ורופא. בית ספר יכול לקנות שרות שמקדם את התלמידים והמורים. בית ספר יכול להזמין מרצה להוראת המדעים ולשלם לו כנגד קבלה או חשבונית. בית הספר יכול להזמין מרצה לבטיחות באינטרנט או פסיכולוגית לגיל ההתבגרות.

משרד החינוך לא מממן שרות שכזה.

אסור לממן שרות כזה דרך תשלומי הורים.

יש דובר לעירייה, יש דובר למשרד החינוך ויש דובר לרשת המנהלת.

אם הדובר מקבל שכר מבית הספר ולא עובד כנגד קבלות אז המצב ממש חמור. זה יכול להצביע על כך ששעות שמיועדות לתלמידים עברו לממן שכר של אדם שאין לו קשר לחינוך.

במה הדוברות מתבטאת? בהקמת אתר אינטרנט? עדכון סטאטוס בפייסבוק ובטוויטר?

היום דובר, מחר מאמן אישי, מחרתיים סוכן ביטוח וסוכן פנסיוני. מה לגבי עו”ד שילווה את בית הספר? דיאטתנית? אנשי בטחון ופקחי הפסקה?

החסרון ברשת מנהלת הוא שהכספים ממשרד החינוך עוברים דרכה. לכן את כהורה לא יכולה לדעת כמה מהכספים נשארו בטעות אצל הרשת המנהלת ולא הגיעו כשעות לתלמידים. מותר לרשת לשמור אצלה עד 6% מכספי משרד החינוך בלבד לאחר שנתנו לתלמידים כל שעות המינימום וכל שעות התקן וכל השעות התוספתיות וכל תוכניות ההעשרה (שזה אומר שהרשת לא יכולה לשמור אצלה כספים).

שושנה ענה: פברואר 8, 2018
ההיא(אנונימי) 0 הערה

הילדים נהנים מהדוברת? איך בדיוק?

לא. אני לא ממש רוצה לדעת. זה לא נשמע טוב בכלל בכלל כשאתה כותב שביהס מממן דוברת והילדים נהנים ממנה.

ההיא ענה: פברואר 8, 2018
אלמוני 0 הערה

חשבתי שמה ש״מעלה את הרמה״ בבית ספר זה המורים והחינוך ופחות הדוברת. 

אלמוני ענה: פברואר 8, 2018
עינב לוביץ מצרפי(אנונימי) 0 הערה

אני אמרתי שיש בעיה? לי אין בעיה תודה ברוך השם. אני רק שואלת שאלות לגיטימיות ומקווה לקבל תשובות לגיטימיות.

הסר דאגה מליבך.

עינב לוביץ מצרפי ענה: פברואר 8, 2018
אני(אנונימי) 0 הערה

אומרים לך שזה לא מהכסף של ההורים. אז מה הבעיה.

היא בונה אתרים מעלה את הרמה של בית הספר. היא שולחת הודעות לעיתונות. מסתכלים על בית הספר באופן חיובי. אי אפשר רק להתלונן כל היום ושמתקנים גם להתלונן. הילדים רוצים לבוא לבית הספר ונהנים. למה זה מפריע לך.

אני ענה: פברואר 8, 2018
Write your answer.